Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Матч дружби: у Маріуполі діти-сироти протистояли професійним футболістам

29.05.2017

Вихованці інтернату з Маріуполя Донецької області, які беруть участь у проекті «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова, провели дружній футбольний матч проти професійних футболістів «Іллічівця».

З ініціативою проведення матчу виступили самі діти. За словами координатора проекту «Наставництво» в Маріуполі Катерини Степаніної, подібні заходи вкрай важливі для дітей-сиріт.

«У межах проекту «Наставництво» ми проводимо різноманітні заходи: профорієнтаційні екскурсії, зустрічі з людьми різних професій, які вже досягли успіхів. Спілкуючись із ними, спостерігаючи за їхнім зростанням, діти можуть помітити певні чинники, які допоможуть їм досягти успіху в житті, – розповідає Степаніна. – Діти бачать, що дуже багато можливо, головне – бажання й зусилля».

Цього разу діти отримали можливість проявити себе в ролі спортсменів, а їхні наставники спостерігали за грою з трибун. Варто зазначити, що хлопці з проекту – цілком зіграна команда й у вільний час діти часто ганяють м’яча на полі. І, на подив глядачів, команда «Наставництво» виграла в «Іллічівця» з рахунком 6:4. Однак ця товариська поразка зовсім не засмутила команду професійних футболістів.

«Ми раді брати участь у таких заходах, які дарують добро дітям. Дітям знедоленим, яким через життєві обставини не пощастило. У них має бути мрія і якщо вони мріють стати футболістами – це прекрасно! Тепер усе залежить від них», – підкреслив головний тренер ФК «Іллічівець» Олександр Севідов.

Самі діти зазначають, що їхні наставники всіляко намагаються підтримати своїх підопічних – допомагають різними порадами в навчанні та спорті. «Я хочу стати футболістом, щодня тренуюся, іноді граю з наставником. У цій грі мені запам’ятався удар через себе. Я забив гол через пас! На гру я їхав із добрим настроєм та впевненістю на перемогу. Гадаю, що цей матч допоможе мені в майбутньому житті. Після інтернату хочу вступити до технікуму. Наставник мені завжди допомагає в навчанні – з алгеброю й англійською. Зараз у мене добрі оцінки і я добре вчуся», – розповів учасник проекту «Наставництво» Володимир Приходько.

На сьогодні в проекті «Наставництво» успішно взаємодіють 43 пари дитина-наставник.

«Фонд Ріната Ахметова приділяє особливу увагу допомозі дітям-сиротам. Для цих дітей важливо бачити для себе приклад здорового способу життя. Приклад того, що можна добитися успіху, якщо докладати зусилля, рости й розвиватися. Те, що діти вперше нарівні зіграли з професіоналами – це найголовніше, адже в дітей з’явилася впевненість у собі, віра в перемогу. Для них це дійсно важливо й цінно», – розповіла Наталія Баришпольська, керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.