Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Маріупольський державний університет, який евакуювався до Києва, отримав від Фонду Ріната Ахметова гуманітарну допомогу

16.07.2022

Багато українських закладів освіти постраждали від обстрілів та бомбардувань. Серед них — Маріупольський державний університет, який через російську агресію був змушений тимчасово переїхати до столиці.

Наразі университет — це не тільки освітній простір, але й місце, куди маріупольці можуть звернутися за допомогою. Днями Маріупольський державний університет отримав від Фонду Ріната Ахметова партію гуманітарної допомоги.

«Після релокації до Києва ми заснували на базі університету гуманітарний штаб для того, щоби систематизувати допомогу від наших партнерів. Одним із перших, хто відгукнувся на наші прохання, став Фонд Ріната Ахметова, який миттєво відреагував на наше звернення й передав для нас 500 продуктових наборів», — каже ректор університету Микола Трофименко.

Він додав, що отримати гуманітарну допомогу зможуть не тільки студенти та викладачі університету, але й усі маріупольці, які її потребують.

До складу наборів увійшли: макаронні вироби, згущене молоко, борошно, цукор, пшенична крупа та консервоване тушковане м‘ясо. Усього для мешканців України буде передано 400 тисяч наборів із продуктами харчування.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 11 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням akhmetovfoundation.org/s/9bbd26