Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Малюки-двійнята чекають на маму й на тата

02.04.2017

Іноді в лелеки, який розносить дітей, не вистачає сил донести малюків до тих батьків, які любитимуть, турбуватимуться, захищатимуть, оберігатимуть. Тому деколи тата й мами самі мають докласти зусиль, аби синочки й донечки потрапили в їхню родину. Інколи для цього треба проїхати сотні кілометрів, спалити багато нервових клітин... Але все це вмить забувається, як тільки вони загортають в обійми народжену серцем дитину.

Лелека, що був відповідальним за двійнят Ксенію й Івана, мабуть, теж стомився по дорозі, тому не доніс братика й сестричку в сім’ю, для якої вони стали б рідними.
 

Ми попросили провідного спеціаліста проектів та програм Фонду Ріната Ахметова Олену Письменну розповісти про цих діток трішки більше, адже саме вона фотографувала малюків у будинку дитини.

«Ксенія – флегматик, а Ваня – холерик, що підтверджують і працівники закладу, – розповідає Олена. – Можливо, це зумовлено тим, що розвивається дівчинка не так швидко, як її брат. Проте Ксенія дивиться на Іванка, намагається повторювати за ним. А хлопчик проявляє інтерес до інших діток, хоче з ними гратися, уже пробує ходити, коли його тримають за ручку. Ксенія ще не ходить. Звичайно, ці малята відстають у розвитку, але ж ми знаємо, що дітям з інтернатних закладів бракує уваги та любові дорослих. У домашній атмосфері вони розвиватимуться швидше».
 

Дуже хочеться, аби ці малюки потрапили в хорошу турботливу родину. Якщо ви вже маєте статус кандидатів в усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі й готові прийняти Ксенію та Ваню у свою сім’ю, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації за телефонами: (057) 757-44-36, (057) 757-44-35.