Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Людям потрібні не лише продукти»: представник ООН про допомогу Фонду Ріната Ахметова мирним жителям Донбасу

16.08.2019

– Конфлікт на сході України забрав життя тисяч людей. Десятки тисяч мирних жителів дістали поранення. Мільйони постраждали. Для ООН дуже важливо брати участь у заходах, які працюють на зміцнення миру. Фонд Ріната Ахметова надає жителям Донбасу велику підтримку. Важливо, що ця допомога не обмежується доставкою продуктів і ліків.

Таку думку висловив представник Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу за підсумками пікніка, організованого в санаторії «Жовтень», під Києвом. Місце для заходу обрали невипадково – саме тут проходять курс реабілітації учасники проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей». У неформальній зустрічі взяли участь представники посольств, міжнародних і громадських організацій, державних органів. Разом з офіційними особами хлопчики та дівчатка брали участь у майстер-класі з приготування бургерів, обідали та малювали картину під назвою «Планети мрії».

– Я дуже радий тут бути. Я побачив під час сьогоднішнього заходу багато любові від батьків. Багато участі від Фонду Ріната Ахметова. І побачив багато потенціалу та талантів від дітей. Кожен із них за бажання може стати художником або кухарем. Вони можуть стати взагалі ким завгодно. Головне, що потрібно для цього – трохи підтримки. А саме підтримку дає цим дітям та їхнім рідним Фонд Ріната Ахметова, – додав пан Матеу.

Фонд Ріната Ахметова з 2016 року системно займається реабілітацією поранених дітей. За ці роки хлопчики та дівчатка, які живуть з обох боків лінії зіткнення, пройшли понад 130 курсів лікування й оздоровлення. Цього літа учасниками проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей» стали ще 22 особи.