Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Лікарня на Донеччині отримала найнеобхідніші медикаменти від Фонду Ріната Ахметова

01.05.2022

З перших днів повномасштабної війни Фонд Ріната Ахметова направив усі зусилля на гуманітарну допомогу країні – зокрема, на забезпечення державної системи охорони здоров'я України необхідними медикаментами. Днями лікарня у Краматорську отримала 37 тисяч одиниць медикаментів від Фонду, адже місто, розташоване усього за 40 кілометрів від активних бойових дій, як ніколи потребує допомоги. 

Про ситуацію у прифронтовому місті, допомогу від Фонду Ріната Ахметова та про те, як функціонує лікарня в умовах воєнного стану, розповів Олексій Яковленко, генеральний директор КНП «Міська лікарня № 3» Краматорської міської ради.

– Наш медичний заклад – це багатопрофільна лікарня, і ми намагаємось навіть зараз, коли багато людей за різних причин були змушені евакуюватися, працювати у повну силу. Наразі у нас функціонує й травматологія, неврологія, хірургічне відділення тощо, – розповів лікар.

Попри те, що за 40 кілометрів йдуть бої, постійно чути вибухи, до міста залітають ракети, персонал сумлінно виконує свої обов’язки. У лікарню поступає багато поранених – як цивільних, так і військових, лікування яких потребує стабільної наявності медикаментів. Коваленко зауважив, що наразі лікарня не має значних труднощів із логістикою медичних препаратів.

– Ми відчуваємо руку допомоги від багатьох організацій. Зокрема, від Фонду Ріната Ахметова, який підтримував нас ще у період активної фази пандемії COVID-19. Очікуємо підтримку й надалі. Військові виконують свою роботу, ми – свою, Фонд Ріната Ахметова відповідно також виконує свою. Разом ми обов’язково переможемо, – підкреслив Коваленко. 

Зазначимо, що від початку повномасштабної війни державні лікарні областей України отримали від Фонду Ріната Ахметова понад 580 тисяч одиниць найнеобхідніших медикаментів і 63 тисячі гемоконтейнерів для донорів крові. Перелік медикаментів визначено у координації із Міністерством охорони здоров'я України. Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За 16 років роботи Фонд допоміг вижити 8 мільйонам осіб, із них 3,5 мільйони були врятовані на Донбасі.