Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ліки для тяжкохворих дітей

11.06.2018

Увосьме Зоя Петрівна зі селища Гірське, що неподалік від міста Харцизьк, приїжджає на підконтрольну територію, до Маріуполя, щоб отримати протисудомні препарати для своєї старшої доньки.

Біда прийшла в сім'ю чотири роки тому з початком бойових дій на Донбасі. Під час чергового обстрілу обидві доньки Зої Петрівни страшно злякалися. Молодша через сильні переживання стала заїкатися, а у старшої Маші тоді вперше стався напад епілепсії.

Зараз Маші 12, але її як і раніше водить до школи й супроводжує під час прогулянок мама – найчастіше напади у дівчинки трапляються на вулиці.

Без протисудомних препаратів дитина обійтися не може. Їх сім'ї регулярно видає Штаб Ріната Ахметова.

«Є спеціальна програма «Ліки дітям», у межах якої Штаб видає медикаменти для тяжкохворих дітей, які проживають на непідконтрольній території. А також для дітей із сімей переселенців, які виїхали на мирні території Донецької та Луганської областей, – розповідає Маріонелла Корольова, фахівець програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. – Препарати протисудомні та протиастматичні видаються в аптеках Бахмута, Краматорська та Маріуполя».

За час роботи проекту «Ліки дітям» допомогу Штабу отримали понад 1300 тяжкохворих дітей.