Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Ноутбуки до першого вересня для великої родини Зарецьких

31.08.2017

Напередодні Дня знань працівники Фонду Ріната Ахметова відвідали дитячий будинок сімейного типу в Запоріжжі, де проживає велика і дружна сім’я Зарецьких. Приїхали не з порожніми руками – дітям подарували ноутбуки, необхідні для навчання. Цій неординарній сім’ї Фонд допомагає вже не перший рік, підтримуючи з Зарецьких теплі та дружні стосунки. Допомога надається в межах програми «Сирітству – ні!», яка реалізується вже 9 років, даючи можливість тисячам дітей знайти сім’ю й любов близьких.

Ще до початку бойових дій Фонд Ріната Ахметова придбав сім’ї Зарецьких будинок, який знаходився неподалік від сумнозвісного Донецького аеропорту. Зі зрозумілих причин сім’ю довелося терміново евакуювати. Спочатку Зарецьких розмістили на острові Хортиця, де вони провели літо 2014-го року, а незабаром сім’я вирішила залишитися в Запоріжжі. У цей непростий час Фонд надавав усю необхідну підтримку. Влада міста виділила Зарецьким частину будівлі колишнього дитячого садка, де вони зараз і проживають.

Олексій і Валерія Зарецькі виховують десятьох дітей, вісім із яких – прийомні. Вони люблять своїх дітей і роблять для них усе можливе.

«Важливо, щоби діти жили не в інтернаті, а в родині. Спочатку в нас була невелика сім’я, але згодом ми розрослися до дитячого будинку сімейного типу, – розповідає глава сімейства Олексій Зарецький. – У нашій родині виховуються 10 дітей. Наймолодшій доньці 8 років. Буквально за місяць до початку бойових дій ми взяли двох сестер. У них непроста доля – їхня мама померла».

Діти, які були свідками жаху війни, починають звикати до мирного життя, потроху забувають страшні картини минулого й готуються до початку нового навчального року, додатково вивчаючи іноземні мови.

«У нас уже двоє студентів і старшокласник. Постійно потрібен комп’ютер для виконання різних навчальних завдань, написання рефератів. Дякую Фонду Ріната Ахметова за ноутбуки, нам тепер буде набагато легше навчатися», – каже 17-річна Олена, вихованка Зарецьких.

«Програмі «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова цьогоріч виповнилося 9 років. Протягом цього часу ми робили все можливе, щоби якомога більше дітей знайшли родину й любов близьких. Фонд Ріната Ахметова допоміг знайти батьків 8 755 дітям», – зазначив Олександр Вишняков, директор Фонду Ріната Ахметова.