Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Курс підготовки батьків-усиновлювачів: поради Тімура та Інни Мірошниченків у проєкті Фонду Ріната Ахметова

09.03.2024

Одним із обов’язкових етапів для усиновлення чи створення прийомної сім‘ї є проходження майбутніми кандидатами у батьки спеціального навчального курсу. Цього вимагає держава, і не дарма: це додаткова міра безпеки для дитини. Завдяки змодельованим ситуаціям люди мають можливість усвідомити, з якими проблемами вони можуть зіткнутися у майбутньому. Лише після навчання кандидатів в усиновлювачі беруть на відповідний облік.

Про всі організаційні моменти щодо проходження курсу розповідає програма «Рінат Ахметов — Дітям. Сирітству — ні!» разом із зірковим подружжям Тімуром та Інною Мирошниченко. Допомагає їм тренерка з підготовки кандидатів у сімейні форми виховання Галина Мазур. Дивіться та слухайте 

«Кожна дитина, яка немає батьків, може бути травмована. І ми, як дорослі, маємо бути готовими взяти на себе відповідальність за вирішення проблем, які можуть виникнути», — говорить Тімур.

«Потрібно розуміти, що це можуть бути різні проблеми. Відтак ви маєте одразу з’ясувати, на що ви готові піти, а на що — ні», — додає Інна.

Тімур — український шоумен та актор, ведучий каналу «1+1 Україна», ведучий Нацвідбору на «Євробачення-2024» та конкурсу «Євробачення-2017», лауреат премії Celebrity Awards 2020 в номінації «Телеведучий року». Інна — відома адвокатка та блогерка.

Відеогайд «Кроки до дитини» — це зручний плейлист, який майбутні батьки можуть використовувати в будь-який момент та у будь-якому місці, щоб знайти відповіді на свої питання:  4 Форми влаштування дітей в сім’ю #КрокиДоДитини

Зокрема, розглянуто такі теми:
— форми влаштування дитини до родини;
— хто може бути усиновлювачем, опікуном, прийомним батьком, створити дитячий будинок сімейного типу;
— з чого почати, коли рішення про усиновлення прийнято в родині;
— курс підготовки батьків та взяття на облік як кандидатів;
— пошук дитини — де і як;
— знайомство з дитиною: як підготуватись та на що чекати;
— прийняття дитини в родину, офіційне всиновлення, опіка тощо;
— припинення виховання: у яких випадках це відбувається:
— особливості влаштування дитини до родини під час війни.

Фонд Ріната Ахметова всі 18 років своєї роботи докладає зусиль до того, щоби кожна дитина виховувалася в сім’ї. Завдяки проєкту «Рінат Ахметов дітям. Сирітству — ні» вже понад 10 тисяч дітей в Україні знайшли нові родини.