Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Корисне й приємне: в рамках програми «Сирітству – ні!» пройшли ще одні «батьківські збори»

24.11.2016

Сьогодні, 24 листопада, Фонд Ріната Ахметова в рамках програми «Сирітству – ні!» провів у Києві чергові «батьківські збори». Прийомні батьки та батьки-вихователі з Донбасу, сім’ї яких нині проживають у Києві та Київській області, а також з інших регіонів знову зустрілися, аби знайти відповіді на питання, що їх хвилюють, обмінятися досвідом, відчути підтримку одне одного.
 

«Фонд Ріната Ахметова регулярно проводить зустрічі, які самі учасники називають «батьківськими зборами». Запит на навчання та обмін досвідом надходить від прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Ми залучаємо найкращих експертів і тренерів, що давно й успішно працюють в сфері усиновлення. Подібні зустрічі проводяться як для профілактики емоційного вигорання батьків, так і для отримання нових знань щодо побудови стосунків із дітьми », – розповіла Євгенія Рзаева, керівник програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова.

Цього разу тренінг був присвячений навчанню в школі та взаємодії. Провідний спеціаліст київського центру соціальних служб, психолог Любов Лоріашвілі розповіла про етапи розвитку дітей, їхні вольові якості, складнощі, з якими діти зіштовхуються в процесі навчання, а також про способи їх подолання. Експерт Фонду відповіла на найбільш актуальне запитання: «Чому діти не хочуть вчитися: лінь це чи страх?» Батьки почули й цінні поради спеціаліста щодо того, як допомогти їхнім синам і донькам подолати проблеми в навчанні.
 

Психолог Любов Лоріашвілі відзначила, наскільки важливими є такі зустрічі. «Прийомні батьки та батьки-вихователі розуміють, що не одні. Тут вони зустрічаються з такими ж батьками, які проживають такий же досвід. Діляться власним досвідом. Мають можливість вільно висловитися», – вважає фахівець.

Про це ж спеціалістам програми «Сирітству – ні!» з вдячністю говорили й батьки. Більшість із них неодноразово брала участь у подібних тренінгах.
 

«Ми давно дружимо з Фондом Ріната Ахметова. Завжди із задоволенням відвідуємо заходи, організовані Фондом. Такі зустрічі – це психологічна підтримка для батьків. Важливо почути збоку, що ти робиш правильно. Такі зустрічі допомагають краще зрозуміти своїх дітей та подивитися по-іншому на ситуацію. Сьогодні ми йдемо з новим досвідом », – поділилася враженням після зборів мама-вихователь ДБСТ Людмила Панчоха.

Зазначимо також, що проводилася відеозйомка цього тренінгу, тож скоро користувачам порталу «Сирітству – ні!» будуть доступні відеоматеріали для перегляду.