Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Копію муралу з Маріуполя, створеного завдяки Фонду Ріната Ахметова, продано на благодійному аукціоні в Мілані

15.03.2023

Група Метінвест провела благодійний вечір у Мілані (Італія), де представила результати діяльності гуманітарної ініціативи «Рятуємо життя», яку було створено в координації з Фондом Ріната Ахметова. Головним акцентом заходу став благодійний аукціон: на ньому були представлені рідкісні артефакти воєнного та мирного життя українців. З молотка пішли 13 лотів, серед яких копія муралу «Мілана» у Маріуполі, створеного завдяки Фонду і знищеного росіянами у 2022 році.

За рік повномасштабної війни проєкт «Рятуємо життя» допоміг майже 500 тисячам людей на суму 8 млн 430 тисяч євро, з яких понад 2,4 млн євро пожертвували донори. Безпосередньо на заході від благодійного аукціону та донацій вдалося зібрати ще 300 тисяч євро на підтримку постраждалих на війні українців.

Нагадаємо, що мурал «Мілана» на багатоповерхівці у Маріуполі було створено у 2018 році завдяки Фонду Ріната Ахметова. На муралі було зображено портрет Мілани Абдурашитової — шестирічної дівчинки, яка втратила маму та ніжку під час обстрілу міста у 2015 році. Одужати Мілані допомагав Фонд. У жовтні минулого року окупанти знищили мурал. Його копію, продану на аукціоні в Італії, було виконано на сталі легендарного маріупольського заводу «Азовсталь».

Проєкт «Рятуємо життя» та благодійний фонд «Do It Together» були створені Групою Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Проєкт вже забезпечив продуктами харчування та засобами гігієни понад 400 000 українців, а також запустив програми протезування, фізичної та психологічної реабілітації українців, ветеранів війни та цивільних.