Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Координатори пунктів видавання та волонтери Штабу Ахметова пройшли тренінги з надання першої медичної допомоги та реагування в надзвичайних ситуаціях

15.06.2016

14–15 червня в Донецьку Гуманітарний штаб Ріната Ахметова провів тренінги з основ охорони праці, медичної підготовки та пожежної безпеки для координаторів пунктів видавання та волонтерів.

«Донбас Арена» – наймасштабніший логістичний гуманітарний хаб, де щодня формується до 20 тисяч продуктових наборів, які потім розвозять по всіх пунктах стаціонарного та мобільного видавання на непідконтрольних територіях Донбасу. У зв’язку з активізацією збройного конфлікту волонтерам доводиться працювати фактично в бойових умовах, під обстрілами. Тому координатори та волонтери на пунктах видавання повинні вміти діяти в надзвичайних ситуаціях, і, в разі потреби, швидко й ефективно надати першу допомогу людям», – сказав керівник логістичного центру Штабу Ріната Ахметова на «Донбас Арені» Андрій Санін.

Під час навчання волонтери набули навичок із надання першої долікарської допомоги людям, зокрема навчилися зупиняти кровотечі, фіксувати кінцівки в разі їх пошкодження, правильно накладати пов’язки при ранах і опіках. Також вивчили правила реагування у разі нещасних випадків, бойових дій і обстрілів.

«Завдяки навчанню волонтери Гуманітарного штабу Ріната Ахметова здобули необхідні знання та відпрацювали практичні навички дій в екстремальних ситуаціях, які допоможуть надалі врятувати життя потерпілому», – впевнений Андрій Санін.