Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Конкурс завершено, але добрі справи й далі живуть

29.08.2019

Фонд Ріната Ахметова завершує конкурс «Карта добрих справ». Чотири місяці тривала естафета добра. Люди з усієї України відгукнулися на заклик Фонду робити добро й розповідати про це світу, щоб якомога більше українців переймалися ідеєю про те, що робити добрі вчинки легко і приємно. За чотири місяці, що тривав конкурс, десятки дітей і дорослих приєдналися до захоплюючої гри. Вони виконували завдання з «Карти добрих справ»: годували бездомних тварин, прибирали сміття на тротуарах міст і селищ, допомагали літнім і самотнім людям. Усі, хто виконав усі умови конкурсу, отримали надруковану версію «Карти добрих справ» і цінні призи від Фонду Ріната Ахметова: блокноти, ручки, браслети, селфі-палиці та портативні аудіоколонки. Останнім переможцем конкурсу, який виконав усі 22 завдання з карти, став 12-річний Руслан Османов із Краматорська. Про конкурс Руслан дізнався під час перебування в санаторії «Перлина Донеччини», куди їздив у рамках проекту «Рінат Ахметов – Дітям. Мирне літо». Однак виконати всі завдання на відпочинку не встиг. Повернувшись додому, хлопчик продовжив добру справу.

– Взагалі, він у нас турботливий і добрий хлопець, але коли він повернувся із санаторію, то робив добрі вчинки усвідомлено. Став розуміти, що кожна добра справа ощасливлює людей, які його оточують. Особливо такому ставленню раділа бабуся Руслана. Але й ми, батьки, звичайно, були щасливі, що дитина так захоплено робить добро. Спасибі Фонду Ріната Ахметова за цю гру – вона вчить дітей правильних речей, – сказала Ольга Османова, мама переможця.

Сам тріумфатор скромно говорить про свої вчинки й обіцяє, що і тепер, коли конкурс завершено, буде продовжувати творити добро: «Це зовсім неважко, але дуже важливо».

ЯК З’ЯВИЛАСЯ «КАРТА ДОБРИХ СПРАВ»?

Діти з дитячих будинків краще від інших можуть відчути цінність добрих справ. Їм довелося пройти через багато випробувань, вони розуміють, як це важливо – відчувати турботу та милосердя. Тому Фонд запитав у вихованців дитячих будинків сімейного типу, яке воно – добро в повсякденному житті. Діти склали цілий перелік гідних вчинків, які може робити кожна людина. Так народилася «Карта добрих справ» – путівник у світ добра та милосердя, завдяки якому кожен знайшов свій шлях до добра.

– Фонд Ріната Ахметова щодня робить добрі справи та рятує людські життя. Тому ми запропонували всім охочим приєднатися до цієї естафети добрих вчинків. Дуже радісно, що діти й дорослі з усієї України з цікавістю долучилися до цієї гри. Але найважливіше, що всі переможці конкурсу говорили, що й далі робитимуть добрі вчинки. Це означає, що конкурс завершено, але добрі справи продовжують жити, – сказала Тетяна Кухоцька, директорка з розвитку проектів Фонду.