Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Конкурс дитячих малюнків до ювілею Фонду Ріната Ахметова

06.08.2020

На честь свого 15-річчя Фонд Ріната Ахметова оголошує про початок конкурсу малюнків на тему: «Сила допомоги однієї людини». Взяти в ньому участь і поборотися за цінні призи можуть діти, які одержували допомогу в рамках програм і проєктів Фонду. Переможці одержать смартфон, планшет, екшн-камеру та набори юного художника. Але найголовніше – їхні роботи ляжуть в основу ескізу власної поштової марки Фонду Ріната Ахметова. Вона буде використовуватися при відправленні ділової кореспонденції та напевно стане великою рідкістю серед філателістів.

Переможці конкурсу будуть працювати над зображенням поштової марки спільно з відомою художницею Дашею Скорубською-Кандинською, нащадком знаменитого художника Василя Кандинського. Дарина – давній друг Фонду. Минулого року вона брала участь у проєкті «Картина Мирних» і створювала разом із дітьми Донбасу, які пройшли через жахи збройного конфлікту, полотно «З надією на Мир». Картина уособлює собою надію, яка приходить до жителів Донбасу разом із допомогою Ріната Ахметова.

– Фонд Ріната Ахметова допомагає не тільки жителям Донецької та Луганської областей. В його активі десятки проєктів національного масштабу. Підтримку Фонду одержали і продовжують отримувати сотні тисяч людей з усієї України. Історія Фонду – це також їхня історія. Тому в роботі над ювілейною поштовою маркою можуть взяти участь усі діти, які будь-коли отримували допомогу Ріната Ахметова, – каже Оксана Іщук, менеджер проєктів і програм.

Конкурс триватиме з 6 по 25 серпня. Щоб взяти в ньому участь, дітям необхідно намалювати малюнок на тему: «Сила допомоги однієї людини», опублікувати його на особистій сторінці в соціальних мережах з хештегом #ФондРінатаАхметова і в коментарях під спеціальним конкурсним постом на фейсбук-сторінці Фонду.

Якщо учасник не має можливості надіслати роботу онлайн, він може надіслати малюнок поштою, на адресу: 04070, Київ, вулиця Іллінська 8. Для Благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова».

Переможці будуть визначатися в два етапи. Спочатку за найкращі малюнки проголосують користувачі соціальних мереж. Потім члени журі, до якого увійдуть Даша Скорубська-Кандинська, представник Фонду та запрошений експерт-психолог, назвуть імена авторів найкращих робіт. Це буде 2 вересня. Потім переможці візьмуть участь у вебінарі художниці та разом із нею розпочнуть роботу над картиною, яка в підсумку стане зображенням поштової марки.