Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Коля й Тамара чекають на батьків, які зігріють їх своєю любов’ю

06.10.2017

«Коля – активний хлопчик, допитливий. Не можна сказати, що він посидючий, але, якщо його щось зацікавить, він буде довго, з цікавістю спостерігати. Може навіть узяти участь у якомусь процесі, у якійсь грі. Добрий, чуйний, відкритий», – такими словами описує 5-річного Колю вихователька інтернатного закладу, яка працює з хлопчиком.
 

Він живе тут із сестричкою Тамарою. Їй лише 1 рік. Вихователі відзначають, що за характером дівчинка – копія свого братика. Є лише одна відмінність: Коля відразу подружиться з усіма, хто б не прийшов, а Тамара боїться незнайомих їй людей.

Коля говорить погано, але затримка мовленнєвого розвитку є практично в усіх діток з інтернатних закладів. З ними працюють і психологи, і логопеди, використовуючи найрізноманітніші методики. І все це дає результат, але в когось він стає помітним швидше, у когось – повільніше.
 

Усі батьки, які вже прийняли дітей у свої родини, розповідають про те, що вдома прогрес у розвитку в їхніх синочків та доньок відбувається значно швидше. Це й не дивно, адже, коли рівень тривоги в дитини знижується, вона може краще сприймати інформацію.

Ми дуже віримо, що вже найближчим часом до Колі й Тамари приїдуть мама й тато, які зігріють їх своєю любов’ю, заспокоять та покажуть, що світ – прекрасний і його не треба боятися.
 

Якщо ви бачите себе батьками цих малюків, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації за телефоном: (048) 728-35-44.

Поспішайте! Діти чекають…