Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кількість пунктів для видавання дозволів на в’їзд у військову зону значно зросте

26.02.2015

Найближчим часом кількість пунктів, на яких можна буде отримати дозвіл на в’їзд у зону збройного конфлікту, буде значно збільшено.

Про це Сегодня.ua розповів представник Державної фіскальної служби України Олександр Домнич після прохання директора зі зв’язків із громадськістю та комунікацій CКМ, члена Наглядової ради Гуманітарного штабу Ріната Ахметова Наталі Ємченко відреагувати на те, що з перетином лінії зіткнення є серйозні проблеми.

«На сьогодні перепустки можна отримати в координаційних групах (секторах, — ред.). Не кожна особа й не кожна організація можуть туди дістатися. Йдеться про те, що документи можна буде подавати ще на двох постах восьми пунктів в’їзду-виїзду, а також у Києві», — підкреслив він.

За словами Домнича, ці зміни буде прийнято вже найближчими днями.

Крім того, за словами представника ДФСУ, зміни торкнуться спрощення допуску гуманітарних вантажів у зону конфлікту. Нагадаємо, що особливу увагу цьому питанню приділяє Штаб Ріната Ахметова «Допоможемо», який регулярно доставляє продукти та предмети першої необхідності мирному населенню Донецької й Луганської областей.

Як розповів Домнич, вся процедура подання документів на ввезення допомоги скоротиться максимум до двох тижнів. Зараз, за словами чиновника, цей процес може досягати двох місяців.

Нагадаємо, раніше Наталя Ємченко під час щорічної конференції Українського форуму благодійників звернула увагу на проблему допуску вантажів. За її словами, серйозні труднощі створює необхідність отримання дозволу в Мінсоцполітики на доставляння гуманітарної допомоги в зону військового конфлікту на Донбасі, а також відсутність чіткої координації між відомствами, які регулюють це питання.