Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кардіохірург Ігор Дітковський про книгу «Донбас і Мирні»: Попри трагізм історій, книга вселяє надію

15.06.2018

Фотокнига Фонду Ріната Ахметова «Донбас і Мирні» – справжня і своєчасна. Таку думку висловив кардіохірург Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Ігор Дітковський.

«Історії простих людей, які стали героями книги, не можуть залишити байдужими. Книга, створена Фондом Ріната Ахметова, дуже справжня. Коли ми дивимося ці світлини, хочеться і плакати, і радіти іноді. Але, попри те, що вона про війну та страждання людей, діток, вона дає шанс на майбутнє. Однаково ми бачимо, що попереду все буде добре. Є промінь надії. Це важливо і своєчасно. Мені, як лікарю, приємно бути частиною такої гарної програми, як «Здорове серце». Буквально завтра ми будемо оперувати дитину, якій Фонд допоміг із дорогим обладнанням для операції на серці. І завдяки цій ініціативі були прооперовані десятки дітей. І всі діти, які зверталися по допомогу, її отримали», – розповів Ігор Дітковський.

Фонд Ріната Ахметова – творець книги «Донбас і Мирні», у якій викладено 11 історій мирних жителів Донбасу, які опинилися на лінії зіткнення. Це поранені діти, деякі з них втратили батьків, але не здалися, і люди похилого віку, чиї близькі загинули, а допомоги чекати не було звідки.

Нагадаємо також, що кардіохірург Ігор Дітковський провів десятки операцій на серці дітям Донбасу, допомогу яким обладнанням і медикаментами надав Фонд Ріната Ахметова.