Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Як отримати адресну допомогу на лікування?

05.06.2018

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає Мирним, які постраждали внаслідок збройного конфлікту на Донбасі. Прості люди, змушені жити в зоні бойових дій, гостро потребують підтримки. Четвертий рік Штаб надає їм допомогу продуктами, забезпечує ліками тяжкохворих і рятує поранених дітей з обох боків лінії зіткнення.

З початку бойових дій у Мар’їнці не вщухають обстріли й гинуть люди. Особливо страждають мешканці околиць, їм небезпечно перебувати навіть у власному дворі. Карині зараз 15, вона закінчила 9-й клас і майже оговталася від травм, отриманих у квітні 2017 року. Тоді снаряд залетів прямо на подвір’я її рідного дому. Дівчинка дивом залишилася жива.

«Все як у тумані було. Мене оглушило на хвилини дві. Ми з батьками забігли в дім, я нічого не чула», – згадує Карина, мешканка Мар’їнки.

Контузія головного мозку, забій грудної клітки – такий діагноз встановили лікарі. Потрібними медикаментами дитину забезпечив Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. За час роботи Штабу адресну допомогу на лікування отримали понад 5,5 тисяч дітей.

Як отримати адресну допомогу на лікування

Адресну допомогу на лікування можуть отримати діти до 18 років із Донецької та Луганської областей, а також діти зі сімей тимчасових переселенців.

Штаб надає допомогу на проведення невідкладних операцій і термінове лікування дітей, які отримали важкі поранення внаслідок НС, ДТП або пожежі. Також Штаб забезпечує дітей, які дістали поранення внаслідок бойових дій, технічними засобами реабілітації (милиці, ходунки, палички, палиці та ін.).

Допомога надається дітям, які належать до таких пільгових категорій:

  • сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою;
  • багатодітні сім’ї з 3 та більше дітьми до 18 років;
  • матері-одиначки або вдови з дітьми до 18 років;
  • сім’ї, що опинилися в складних життєвих ситуаціях (у яких більш ніж одна тяжкохвора особа).

Заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу

0800–509–001 або надіслати на електронну адресу [email protected]