Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кабмін призначив нову міністерку соціальної політики - Оксану Жолнович

19.07.2022

Міністерство соціальної політики очолить Оксана Жолнович. Парламент підтримав її призначення на посаду. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

“В умовах повномасштабної війни кількість громадян, яким потрібна допомога та соціальний захист держави, значно зросла, - додав прем'єр-міністр. - Мета Уряду й Мінсоцполітики — підтримати кожного, хто цього потребує. Це є пріоритетним завданням для нової очільниці міністерства”.

Нагадаємо, 15 липня 2022 року Марина Лазебна подала у відставку з посади очільниці міністерства соцполітики України. Вона була міністеркою з 4 березня 2020 року.

Що відомо про Оксану Жолнович?

За даними Еспресо ТВ Оксана Жолнович із 1996 по 2001 роки навчалася у Львівському національному університеті імені Франка за спеціальністю "правознавство", захистила кандидатську дисертацію на тему "Система трудового права України".

Доцентка кафедри соціального права ЛНУ ім. Франка, у 2017-2019 працювала помічницею ректора Львівського університету фізкультури імені Івана Боберського.

У 2019-2021 роках Жолнович була радницею міністра соціальної політики. Була членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності.

Оксану Жолнович вважають людиною з Офісу Президента.