Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Кабмін продовжив термін для ідентифікації пенсіонерів-переселенців

23.03.2017

Кабінет міністрів України продовжив термін проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів-переселенців на один місяць – до 1 травня 2017 року. Про це повідомляє «Ощадбанк».

Відповідно до зазначеної постанови фізична ідентифікація пенсіонерів-переселенців до отримання ними в установленому порядку електронного пенсійного посвідчення (ЕПП), здійснюється що три місяці з дня відкриття рахунку.

1 серпня 2016 року «Ощадбанк» почав виготовлення електронних пенсійних посвідчень і обмін наявних платіжних карток на такі посвідчення. Виготовлення електронних пенсійних посвідчень здійснюється за зверненням клієнта і є безкоштовним для нього. ЕПП вже отримали майже 300 000 осіб.

Для отримання ЕПП пенсіонерам-переселенцям необхідно надати документи в Пенсійний фонд і за місяць звернутися до відділення банку для отримання посвідчення. Звертаємо увагу на те, що користувачам ЕПУ протягом першого року терміну дії ЕПУ кожні 6 місяців необхідно звертатися в будь-яке відділення «Ощадбанку» для обов’язкової фізичної ідентифікації, протягом наступних років – тільки раз на рік. За відсутності проходження фізичної ідентифікації отримувача пенсійних виплат банк зупиняє видаткові операції за поточним рахунком.

Для проходження фізичної ідентифікації необхідно:

1.Звернутися в будь-яке відділення «Ощадбанку» з документом, що посвідчує особистість, і карткою або ЕПП;

2.Здійснити будь-яку операцію з використанням картки або ЕПП у POS- терміналі «Ощадбанку» (перегляд залишку рахунки, отримання коштів тощо).

Контакт-центр «Ощадбанку» інформує про необхідність проходження ідентифікації шляхом надсилання SMS на контактні номери клієнтів.

ДЖЕРЕЛО