Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Із надією чекаю повернення миру й футболу до Донецька», — диктор «Донбас Арени» Наталя Толшина

06.01.2015

Цю жінку в Донецьку знає багато хто. З голосу. Наталя Толшина понад 40 років пропрацювала ведучою на обласному радіо. Її впізнають і люблять слухачі. Щиро поважають студенти, яким вона дала не одну путівку в теле- і радіожурналістику. А багато поколінь уболівальників «Шахтаря» ласкаво називають «наша Наташа».

Наталя Олександрівна сумує за футбольною атмосферою рідного міста. 30 років вона — «голос» донецького «Шахтаря» на всіх домашніх матчах. На всіх, без винятку. Разом із командою вона раділа перемогам і сумувала через програші на трьох домашніх аренах клубу: стадіоні «Шахтар», РСК «Олімпійський» і, звичайно, «Донбас Арені». А крім цього, ще були виїзні матчі радянського футбольного чемпіонату за участю найвідоміших команд Союзу в Донецьку.

Зараз жінка на вимушеному відпочинку. «Через відсутність роботи, перекваліфікувалася на справжню пенсіонерку, — жартує Наталя Олександрівна. — Але, ojправда, студенти нудьгувати не дають. І нинішні, і колишні. Просять позайматися з технікою мовлення, контрольні перевірити. Хоча, насправді, я дуже сумую за роботою. Особливо за матчами рідного «Шахтаря». Для мене простоювання — це щось немислиме. Все життя була зайнята улюбленою справою».

Наталя Олександрівна людина потайлива, не звикла показувати свої емоції. А вже тим більше розповідати про свої проблеми. Кілька років вона самостійно бореться із хворобами чоловіка і своїми проблемами зі здоров’ям. Вона перенесла операцію, а тепер лікує хронічні проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Чоловік Натал’ї Олександрівни — теж журналіст із величезним досвідом. Багато років він пропрацював власним кореспондентом Національного радіо в Донецькій області. Ім’я Мигаля Яношевича занесено в «Енциклопедію української журналістики». Їхній сімейно-журналістський тандем склався 40 років тому.

Після втрати роботу на обласній телерадіокомпанії, Наталі Олександрівні стало складно виживати. «Пенсії нам із чоловіком вдалося переоформити. Але лікування вимагає великих коштів, та й боргів уже багато накопичилося», — ділиться Наталя Олександрівна.

По допомогу сім’я звернулася до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. «Я дуже вдячна Рінату Леонідовичу та Штабу за допомогу. Препарати, які отримала, дозволять мені продовжити підтримувальну терапію. Для багатьох у Донбасі допомога Штабу — єдине джерело існування», — говорить Наталя Олександрівна.

Волонтери Гуманітарного штабу підібрали й доставили до Донецька необхідні жінці препарати, які дозволять зняти загострення хвороби.