Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історія жительки Ясинуватої, якій Гуманітарний штаб оплатив 75-денний курс лікування рідкісної хвороби

29.10.2014

Десять років тому Світлані, жительці Ясинуватої, лікарі поставили діагноз — неспецифічний виразковий коліт і запалення товстого кишівника. Рідкісне захворювання, що зустрічається в одному випадку на 10 тисяч осіб, супроводжувалося моторошними болями, внутрішніми кровотечами, слабкістю. Єдине лікування для цієї хвороби — підтримувальна терапія й сувора дієта.

Вартість місячного курсу лікування для Світлани обходився в 1000 гривень, але якщо раніше основною проблемою було знайти рідкісний специфічний препарат, то з початком військових дій на Донбасі виникло питання «за що купувати медикаменти».

У пошуках можливих благодійників, готових надати допомогу у придбанні життєво необхідних ліків, Світлана в інтернеті знайшла сайт Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Звернулася на «гарячу лінію», переслала необхідні довідки, копії документів і нещодавно отримала від штабу препарати на 75 днів лікування.

«Нещодавно ми повернулися до Ясинуватої, — каже Світлана. — Вигляд зруйнованих будівель і напівпорожнього міста викликає біль. Якийсь час тому після сильного вибуху на виїзді з Донецька, у мене повторно вилетіло скло, довелося перебратися у квартиру до мами. Чоловік повернувся на залізницю, але тепер працює в Костянтинівці. Син так і не зміг піти до першого класу — школи закриті. І водночас цьому лікарі забороняють мені нервувати… Дякую Гуманітарному штабу, що хоча б не доводиться переживати про лікування».