Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історії мирних: питання, на які нема відповіді

13.03.2020

«Жили нормально... коли б не війна. Звідки вона взялася і кому потрібна взагалі? Куди бігти, коли стріляють і все навколо рветься?» – ці питання Валентина Кислова з села Пищевик Донецької області ставить собі не перший рік. Але відповіді жінка не має донині.

Звичайне життя в один момент перевернуло літо 2014 року.

«Я зібралася піти на річку палас випрати. Помила, згорнула і раптом наді мною летять літаки. Я просто в шоці була. Так і дізналася, що війна почалася. Але до осені ще спокійно пожили. А потім як почали стріляти – жах. Ось тоді і почала боятися», – згадує Валентина Кислова.

 

Разом зі страхом прийшло відчуття безвиході. Через проблеми зі здоров'ям воно тільки посилювалося. Але прийшла допомога, а разом з нею і надія.

«У мене стався інсульт, і я вже просто ні про що не думала. Адже я одна живу. Один тільки Рінат Ахметов допомагає», – каже мешканка Пищевика.

Історія Валентини Кислової – одна з тих, котрі Фонд Ріната Ахметова збирає в Документальний проєкт. Він присвячений людським долям, які конфлікт на Донбасі назавжди розділив на до та після. Ці історії стануть основою віртуального відеоархіву, найбільшого в Україні на цю тему.

Поділіться своєю історією – розкажіть її по телефону 0 800 509 001 (дзвінки безоплатні) або опублікуйте у вигляді тексту чи відеоролика на особистій сторінці в Фейсбуку з хештегом:

         #ФондРинатаАхметова

         #ИсторииМирных

         #ФондРiнатаАхметова

         #IсторiїМирних

Також свою відеоісторію можна надіслати на Viber +380632354734 чи електронну пошту [email protected]

Фонд Ріната Ахметова збиратиме ці історії до 15 серпня. А у вересні розповість і покаже їх в Україні та за її межами.