Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історії Мирних Донбасу мають бути розказані: Фонд Ріната Ахметова починає Документальний проєкт

17.02.2020

Фонд Ріната Ахметова оголошує про старт безпрецедентного Документального проєкту зі збору історій мирних жителів, чиї долі конфлікт на Донбасі назавжди розділив на до та після.

«Це дослідний проєкт, присвячений впливу війни та гуманітарної допомоги на життя мирних жителів на Донбасі. На підставі розповідей людей ми створимо віртуальний відеоархів, найбільший в Україні, присвячений цій темі. Ніхто в Україні не працював з такою кількістю Мирних у війні та не володіє таким досвідом і базою. У Фонду Ріната Ахметова є унікальні історії, адже ми завжди працювали в найгарячіших точках – складних і небезпечних районах, куди не доїжджав ніхто інший. П'ять років Фонд Ріната Ахметова не просто допомагає вижити, він дає людям підтримку і надію. П'ять років ми поруч з цими людьми, і вони знають, що вони не одні. Проєкт збору історій допомагає не просто вижити, він допомагає жити далі», – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Вона зазначила, що за час роботи найбільшої програми Фонду – Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова, вже зібрано тисячі історій. Але насправді доль, що зачепив конфлікт  – мільйони. Тільки за даними ООН, число постраждалих на сході України перевищує п'ять мільйонів людей. За цією жахливою цифрою – долі обпалених війною.

«Розказана історія – це пам’ять, це свобода, вона надає силу йти далі. Це підтверджує і світова практика, і досвід націй, які пережили трагедії. Фонд більш ніж п’ять років допомагає Мирним вижити. А найголовніше – дає надію та можливість бути почутими. І знати, що вони не забуті», – додала Наталія Ємченко.

Поділіться своєю історією – розкажіть її по телефону 0 800 509 001 (дзвінки безоплатні) або опублікуйте у вигляді тексту чи відеоролика на особистій сторінці в Фейсбуку з хештегом:

  •          #ФондРинатаАхметова
  •          #ИсторииМирных 
  •          #ФондРiнатаАхметова
  •          #IсторiїМирних

 

Також свою відеоісторію можна надіслати на Viber +380632354734 чи електронну пошту: [email protected]

Фонд Ріната Ахметова збиратиме ці історії до 15 серпня. А у вересні розповість і покаже їх в Україні та за її межами.