Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

ІНФОГРАФІКА. Навіщо переселенцю «Картка киянина»?

05.08.2015

Як повідомлялося раніше, «Картка киянина» тепер доступна і для переселенців, зареєстрованих у столиці. «Укрінформ» підготував інфографіку про можливості та перспективи цього документа.

Функціонал «Картки киянина» має майже необмежений потенціал. Крім наявної банківської програми, знижок у театрах, торгових мережах та аптеках, картка забезпечує проїзд у метро, зокрема, безплатний проїзд усіх пільгових категорій громадян.

Виглядає вона, як звичайна пластикова картка, яка має свій банківський рахунок і діє на всій території України, а також за кордоном. Її також можна використовувати як зарплатну картку.

Водночас, на картці встановлено ідентифікаційну програму, що підтримує функціонал, пов’язаний із наданням соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг. При цьому картка є іменною з фото власника, тому в разі її втрати — вона буде блокуватися.

Що ж до самої структури проекту, то він складається з модулів, які охоплюють основні сфери життя громадян. Тобто, «Картка киянина» є своєрідним «електронним паспортом» киянина, за допомогою якого він ідентифікується для отримання різних послуг і сервісів, зокрема, і державних.

ДЖЕРЕЛО