Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Їм допомагають вижити: історія однієї родини

05.03.2018

Сім’я Анни Анатоліївни з прифронтового селища Дружба Донецької області – одна з тисяч, яким регулярно допомагає продуктами Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Анна Анатоліївна на пенсії, самій доводиться доглядати 90-річну маму і виховувати онука. 12-річний хлопчик – гордість і надія родини. Попри серйозні проблеми зі здоров’ям (аутизм, вада серця й артрит колінних суглобів) хлопчик відвідує звичайну школу, вчиться на «відмінно» й робить блискучі успіхи в математиці. Костик прекрасний співрозмовник для будь-якого дорослого, ерудований і вдумливий. А ось у спілкуванні з однолітками хлопець зазнає труднощів. Вже 6 років він відвідує терапевтичні сеанси в психолога. Допомога, яку Анна Анатоліївна отримує на Костика, повністю йде на лікування онука. Пенсій – її й мами – ледь вистачає на життя.

Вижити сім’ї допомагають продукти, які доставляють у селище мобільні бригади Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Тільки в березні Штаб привезе на Донбас понад 21 тисячу таких наборів виживання. Вони призначені для найбільш незахищених мирних жителів Донбасу: дітей, людей похилого віку, інвалідів, батьків-одинаків та багатодітних сімей.