Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хто шукає своє потрійне щастя?

16.03.2018

Троє діток, про яких ми сьогодні розповімо, живуть в одному інтернатному закладі, але виховуються в різних групах. Звичайно, вони зустрічаються, але не можуть постійно бути разом. Братик і сестричка дуже хочуть зустріти своїх майбутніх маму й тата і не розлучатися вже, будучи в родині.
 

Спеціалісти програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова поспілкувалися з вихователем двох старших діток, щоб більше розповісти про них потенційним батькам.

Руслан дуже рухливий, непосидючий, жвавий хлопчик. Неконфліктний, відкритий, добрий, усміхнений, іде на контакт, але трохи мовчазний. Він із великою цікавістю пізнає все нове, особливо йому подобається гратися з новими іграми, з кінетичним піском, пазлами. Захоплено грається м’ячиками, машинками, конструкторами, мотоциклами. Любить також рухливі ігри з товаришами, легко вигадує сюжет. Частенько Русланчикова зосередженість може переключитися на якесь інше захоплення, наприклад, на нову іграшку.
 

За словами виховательки, хлопчик володіє всіма елементарними навичками самообслуговування: самостійно їсть, одягається, прибирає робоче місце, збирає іграшки. Любить своїх сестричок, допомагає їм у всьому, ніколи не ображає.

Сонечка – справжня модниця, обожнює сучасний яскравий одяг, модні зачіски, різноманітні заколочки, резиночки. Вона дуже сором’язлива, хоча протягом перебування в закладі стала більш відкритою. Тут у неї з’явилися нові подружки, з якими також вигадує сюжетні ігри: «Мама та донька», «У магазині», «У лікарні», «У перукарні». Зі знайомими для неї людьми вона ділиться своїми переживаннями, новинами, успіхами. Коли потрапляє в нову для себе ситуацію, може замкнутися. З незнайомими людьми спілкується з обережністю.
 

«Соня любить активні прогулянки на свіжому повітрі, де з великою цікавістю пізнає навколишній світ. Узимку ми підгодовуємо пташечок, роздивляємося білочок, у теплі пори року збираємо гербарії. Стомившись від активних ігор, дівчинка переключається на спокійне дозвілля. Її цікавлять мультфільми, де головною героїнею є дівчинка. Наприклад, Попелюшка, Рапунцель, Білосніжка, феї Вінкс.

Серед захоплень є також розфарбовування малюнків. На заняттях Соня намагається бути старанною, охайною, зібраною. Засмучується, якщо в неї щось не виходить. Але ми стараємося створювати їй ситуації успіху. Соня з радістю нам допомагає і на чергуванні, і під час прибирання, може потурбуватися про молодших діток. І світиться від щастя, коли її хвалять», – розповідає вихователька дівчинки.

Машуня – дитинка активна, весела. Як її братик і сестричка, також любить гратися. Уже починає говорити.
 

Якщо ви хочете стати батьками для Соні, Руслана й Маші, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації за телефоном: (0542) 77-52-82.

Хай майбутня родина цих діток отримає своє потрійне щастя якомога скоріше!