Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хто шукає своє маленьке щастя? Ось воно!

09.03.2018

Коли дивишся на цього маленького хлопчика, стискається серце. Як він, такий крихітний і беззахисний, може в цьому світі бути сам-один, без мами й тата?

Знімальна група програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова побачила Віталика в одному з інтернатних закладів Сумської області, коли перебувала там у відрядженні.
 

Нам вдалося поговорити про нього з логопедом, яка працює з хлопчиком. Спеціаліст розповіла, що він дуже змінився з того часу, коли потрапив до них: став контактним, комунікабельним, розкрився.

«Віталій дуже позитивний, емоційний хлопчик. Слухняний, уважний. Любить забавляночки, віршики, різні потішки. Може виконувати певні дії згідно з текстом віршика чи потішки. Уміє складати пірамідки, різні втулочки, що потребує досить великої точності. Якщо в нього не одразу виходить, він стримано розкладає елементи й починає спочатку. Любить різні заняття, йому все цікаво. Намагається наслідувати звуки, повторює всі дії з предметами, які йому показують», – розповідає логопед.
 

Спеціаліст відзначає працьовитість хлопчика – дуже старанний на заняттях. Іноді після роботи з логопедом виходить із кімнати й одразу повертається, хоче займатися ще.

Але, якщо чесно, нам здалося, що хлопчику просто хочеться уваги дорослих. Жінка, яка розповідала нам про Віталика, переймається долею малюків, намагається з кожним поговорити, кожного обійняти, тому вони й тягнуться до неї.

Ми впевнені, що в сім’ї, коли поруч будуть рідні люди, хлопчик почне розвиватися набагато швидше. Адже любов мами й тата – як сонце, що дає сили всьому живому.

Якщо ви бачите себе батьками Віталика, звертайтеся до спеціалістів Служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації за телефоном: (0542) 77-52-82.

І забирайте його додому якнайшвидше!