Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хто і як може отримати інсулін від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова?

02.03.2015

2 березня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відкриває новий проект — «Доступність інсуліну дітям зони АТО». У межах проекту Штаб планує забезпечити інсуліном неповнолітніх дітей, які страждають на інсулінозалежний цукровий діабет, проживають у містах зони проведення АТО, не мають доступу до життєво важливого препарату й не отримували інсулін від інших благодійників.

Препарат інсуліну можуть отримати діти від 0 до 18 років із неповних сімей (діти з багатодітних сімей, діти під опікою та діти-сироти), які:

• проживають в зоні проведення АТО;

• страждають на інсулінозалежний цукровий діабет.

Обсяг видавання інсуліну 1 дитині — на 2 місяці з огляду на добове дозування.

Місце видавання інсуліну: м. Донецьк.

Як отримати інсулін, якщо ваша дитина відповідає критеріям, які описано вище:

1. Звернутися на безкоштовну гарячу лінію Штабу Ріната Ахметова (0 800 509 001) і зареєструватися;

2. Дочекатися дзвінка від співробітника Адресної допомоги Штабу з повідомленням про прийняття заявки;

3. Отримати інсулін у м. Донецьку. Для цього необхідно:

— відвідати Обласного дитячого ендокринолога (ЦМКЛ № 1, м. Донецьк, бул. Пушкіна 12, каб.3. Приймає у пн, вт, чт із 9.00 до 13.00) для підтвердження діагнозу й потреби в інсуліні. Отримати засвідчене ендокринологом медичне направлення з назвою та дозуванням інсуліну.

— отримати інсулін в аптеці Донецька, маючи із собою такі документи: засвідчене дитячим ендокринологом, Лещевою О. В. медичне направлення, копію свідоцтва про народження дитини, копію документа, що підтверджує категорію дитини (документи про опікунство, довідка матері-одиначки, довідка про статус багатодітної сім’ї, довідка дитини-сироти тощо), копію паспорта та ІПН одного з батьків/опікуна тощо, який одержує інсулін для дитини.