Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Хто б подумав, що моїм дітям доведеться вчити мене розмовляти!», — донеччанка Наталя, котра дістала інсульт під час артобстрілу Донецька

12.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив медикаменти для Наталі Миколаївни з Донецька. Ці препарати дозволять відновити мовлення і зміцнити організм.

Наталя Миколаївна хвилюється, згадуючи той день. Вибачається, що забуває слова. Три місяці тому вона пережила інсульт. Біда трапилася під час обстрілу Куйбишевського району Донецька. Це було 12 серпня. «Снаряд розірвався поряд із будинком, осколки залетіли у квартири. Я дуже злякалася. А далі — нічого не пам’ятаю… Рідні кажуть, що знепритомніла. Викликали швидку», — ділиться жінка.

Машина приїхала швидко. Тільки завдяки медикам швидкої та персоналу шостої міськлікарні вдалося уникнути страшних наслідків. А отже, була надія на відновлення Наталі. Спершу вона не розмовляла зовсім. Лікарі прописали спеціальну терапію.

Донеччанка заново вчилася говорити. Звук за звуком, літера за літерою. Збирала слова в короткі речення. «У мене виросли дві дочки. Хто б подумав, що моїм дітям доведеться вчити мене розмовляти!», — продовжує Наталя Миколаївна. Вона старанно виконувала необхідні мовленнєві вправи. Разом із прийманням медикаментів це дало результат. Наталя заговорила!

Але зупинятися не можна було. Уражені інсультом судини необхідно тримати в тонусі, інакше могло трапитися загострення. А тривалі канонади вже точно не сприяли спокійному життю. До того ж, закінчувалися ліки.

Наталя Миколаївна живе разом зі старенькими батьками. Уже дорослі дочки допомагали всім можливим. Сім’я витратила на лікування всі кошти. Від знайомих вони дізналися про Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Вирішили потелефонувати.

«Мені якраз треба було проходити наступний курс лікування. А тут зателефонували зі Штабу і сказали, що допоможуть. Волонтери принесли ліки прямо до нас додому, — каже Наталя Миколаївна. — Спасибі величезне Рінату Леонідовичу і всім, хто там працює, за таку вчасну допомогу!».