Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

#ХочуМиру: діти-переселенці провели акцію проти війни

21.09.2017

За останніми даними ООН, у період з 14 квітня 2014 року до 15 серпня 2017 року на Сході України загинули 2 тисячі 505 мирних жителів. Серед загиблих – 137 дітей. Сотні тисяч маленьких жителів Донбасу проживають у зоні збройного конфлікту, наражаючись на щоденну небезпеку.

Постраждалі від війни діти зіткнулися з проблемами дорослого життя раніше за своїх однолітків. І сьогодні наповнені бажанням продемонструвати, наскільки для них важливий мир.

Напередодні Дня миру, який щорічно святкують 21 вересня, діти-переселенці з Донбасу взяли участь у соціальному флешмобі #ХочуМиру. Всі учасники акції – вихованці прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу. Вони були змушені покинути рідні міста через бойові дій і виїхати на мирну територію України.

Флешмоб пройшов у Києві, недалеко від станції метро Позняки. Діти намалювали на промисловій будівлі яскравий і барвистий мурал #ХочуМиру. Юні учасники флешмобу розписували стіну протягом 3 годин, а допомагала їм у цьому професійний графіст і художник Людмила Баженова.

«Це добрий спосіб нагадати людям про те, що мир – це найголовніше. Ситуація на Донбасі вплинула на мене і, напевно, на кожну людину в нашій країні. Якщо ця акція хоч якось приверне увагу суспільства – це означає, ми тут працювали не даремно», – зазначила Людмила Баженова.

Результатом кропіткої роботи юних художників стало барвисте й дуже символічне графіті, яке підтверджує, що діти і війна – поняття несумісні. Попри численні труднощі, діти-переселенці, які пережили обстріли й бачили жахи війни на власні очі, твердо вірять у те, що мир в Україні скоро настане.

«Мир – це коли немає війни. Коли навколо спокійно, немає сварок і не треба їхати з рідного дому. Я дуже хочу, щоб ми знову так жили», – поділився 12-річний учасник флешмобу Саша Бареєв.

Флешмоб #ХочуМиру пройшов за підтримки Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Допомога дітям Донбасу – у центрі уваги Гуманітарного штабу. За останні три роки 3 тисячі наборів медикаментів отримали дітки з важкими хронічними захворюваннями, 21 дитину успішно прооперовано у межах проекту «Здорове серце», 76 поранених дітей пройшли реабілітацію в найкращих санаторіях країни, а в межах проекту «Мирне літо» понад 3500 дітей оздоровилися в дитячих таборах», – розповіла Ірина Темерко, керівник програм і проектів Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.