Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Хочу взяти дитину. З чого починати?» Алгоритм дій. Блог Анастасії Білоусової, спеціаліста програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!»

31.07.2020

Щодня наш портал «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» та сторінка у Facebook поповнюється саме такими запитаннями: «Хочу взяти дитину. З чого починати?» Їхня кількість значно зросла після публікації про дворічну Веронічку, яку взяла під опіку з подальшим усиновленням дуже гарна сім’я з Чернігова.

Це свідчить про те, що добрий приклад однієї родини може творити справжні дива! Недарма меседж Фонду Ріната Ахметова – сила допомоги одній людині – неймовірна. Вона може змінити весь світ на краще!

Для програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» кожна дитина, анкету якої розміщено на порталі, важлива і унікальна. То не просто фотографії чи відео на 30 секунд. То цілий світ маленької дитини, яка стикнулася з найстрашнішим, що може бути за її маленьке життя – залишилася без рідних батьків. Саме тому навіть за коротке знайомство під час зйомки ці оченята, долоньки, погляд, жести залишаються у нашому серці. Тому будь-яка звістка про влаштування діток, анкета яких розміщена на нашому порталі, для нас дуже важлива і неймовірно щаслива подія. Сподіваємося, що таких звісток буде тільки більше.

Для тих, хто тільки вирішив взяти дитину у свою сім’ю, анкета якої є на порталі, ще раз повідомляємо алгоритм.

1. Зберігаємо анкету дитини, особливо важливий код и телефон служби, яка за неї відповідає.

2. Знаходимо час для щирої розмови з близькими та рідними, які проживають разом із вами: чи згодні вони з тим, що вдома буде нова дитина.

3. Знаходимо сили поговорити зі своїм внутрішнім Я і щиро відповідаємо собі на запитання: «Чому я хочу взяти дитину? Чи готова/готовий до будь-яких складнощів на цьому шляху?»

4. Знаходимо телефон та адресу найближчої до вас соціальної Служби у справах дітей та питаємо, коли можна прийти і написати заяву про бажання стати кандидатом. Перед тим обираєте форму влаштування: усиновлення\опіка\прийомна сім'я

5. У соцслужбі пишемо заяву певного зразку.

6. Збираємо відповідні документи і медичні довідки (наприклад, перелік документів на усиновлення - дивимося фото).

7. Якщо є можливість, проходимо курси майбутніх прийомних батьків та усиновителів.

 8. Знову повертаємося до анкети дитини, телефонуємо до служби, номер якої вказаний в анкеті; кажемо, що ми – кандидати, маємо відповідні документи і питаємо, коли і як можна зустрітися з дитиною.

9. Готуємося до зустрічі з дитиною, питаємо у соцпрацівників, що доречно буде привезти дитині для першого знайомства.

10. Зустрічаємося з дитиною декілька разів, чуємо свою інтуїцію і серце, спілкуємося з рідними.

За даними тих, хто вже отримав статус кандидата, вся процедура забирає десь місяць. На жодному з етапів з вас не мають права вимагати гроші, уся процедура безкоштовна, і навіть натяки на гроші підпадають під закон України про люстрацію за шахрайські дії.

Дуже сподіваємося, що наші користувачі пройдуть усі кроки швидко, без великих перешкод і сповістять нас доброю новиною – що вони взяли до себе в родину дитину, анкету якої вони вперше побачили на нашому порталі. Як це зробили батьки Веронічки, котрі просто написали нам на ФБ-сторінку «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!»: «Зніміть, будь-ласка, анкету цієї дитини, вона вже влаштована у сім’ю».