Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Харизматична трійця мріє про сім’ю!

25.01.2019

В Одеській області під час відрядження знімальна група програми «Сирітству – ні!» Фонду Ріната Ахметова відвідала різні інтернатні заклади. Там наші колеги познайомилися з понад півсотнею дітей, яким потрібна сім’я, про декого з них зняли короткі відеоісторії. Та чи не найбільше серед усіх вихованців вразила наших спеціалістів харизматична трійця: Артур, Валерія та Акім. Діти з-поміж інших найбільше прагнули спілкування зі знімальною групою, аби це допомогло їм нарешті опинитися в сім’ї. Тож ми вважаємо за обов’язок розповісти майбутнім батькам про дітей, щоби пришвидшити здійснення їхніх мрій. 
 
Знайомтеся, це Артур. Хлопчику 9 років, він найстарший з трійці. 
 
 
«Я добрий, спокійний та співчутливий. Обожнюю дивитися мультики, не сильно люблю читати, більше дивлюся картинки. Можу годинами гратися танчиками разом з Акімом, – розповідає про себе хлопчик. – У мене є мрія, хочу стати слідчим. Ловитиму злочинців та розкриватиму складні справи». 
 
Це Валерія, менша сестра Артура. Дівчинці 8 років. На відміну від Артура дівчинка цікавиться абсолютно усім. 
 
 
«Я дуже різностороння. Понад усе люблю читати книжки, у вільний час переглядаю мультфільми. Мої захоплення – читання цікавих казок та гра з ляльками, – каже Валерія. – А ще я страшенно люблю готувати, залюбки допомагаю по господарству». 
 
А це – маленький Акім. Хлопчик сам так себе презентував. І не дивно, йому лише 5 років. Він справжній фантазер. 
 
 
«Мій тато у космосі. Він скоро повернеться. А поки я ще маленький, веселий, люблю ліпити і граюся у танчики з Артуром», – ділиться Акім. 
 
Діти мешкають в одному інтернатному закладі, але перебувають у різних групах, проводять час разом переважно під час прогулянок, підтримують та допомагають одне одному. 
 
«Коли Лера губить іграшки, ми разом шукаємо їх. А коли нам сумно, то Акім завжди знайде спосіб підняти усім настрій. Ми дуже дружні», – зауважив Артур. 
 
 
Якщо ви відчуваєте, що можете подарувати любов цій трійці, просимо кандидатів в усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки та батьки-вихователі звертатися до спеціалістів Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації за телефоном: (048) 728-35-44. 
 
Вони чекають вас!