Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Гумштаб «полагодив» сердечко дочки»

02.07.2017

Щорічно в Україні приблизно 4,5 тисячі дітей народжуються з вадами серця. Вилікувати дитину з таким діагнозом можна всього-на-всього за один день, але дорогі й життєво необхідні імпланти дуже часто бувають не по кишені їхнім батькам. П’ятирічна Анютка з Маріуполя через вроджену ваду серця, яку їй діагностували наприкінці минулого року, була змушена припинити ходити в дитячий садок і закинути танці.

Страшний діагноз «відкрита артеріальна протока» маленькій маріупольчанці поставили, коли вона захворіла на пневмонію. Лікарі звернули увагу на патологічні шуми з боку серця. «Ми були шоковані, коли дізналися, що в дочки вада серця. А на тлі того, що дочка дуже часто хворіє то бронхітом, то пневмонією – вада серця могла призвести до ускладнень на слух або серце, – каже мама дівчинки Ірина Шумейко. – Ми навіть провели кілька обстежень серця в різних клініках, по-батьківськи сподівалися, раптом усе-таки сталася помилка. На жаль, ваду нам підтверджували з разу в раз різні лікарі».

Медики рекомендували батькам не зволікати з операцією на серці, адже несвоєчасне лікування могло призвести до інвалідності й навіть до летального результату. І хоча подібні операції в нашій країні проводяться безоплатно, батькам необхідно було закупити дорогий оклюдер (пристрій, який без наслідків для організму закриває серцеві вади). Через те, що дівчинка часто хворіє, Ірина була змушена взяти відпустку для догляду за дитиною, а невелика зарплата чоловіка не давала змоги зібрати необхідну суму. «Завдяки родичам і знайомим нам вдалося зібрати 20 тисяч гривень, але цієї суми однаково було недостатньо. З допомогою лікарів ми вийшли на Гуманітарний штаб Ріната Ахметова, і нам не відмовили в допомозі. Дуже швидко була призначена дата операції. Водночас ми говорили, що частина грошей на оклюдер у нас уже є, але в Гумштабі нам сказали, що повністю готові оплатити його закупівлю, а зібрані нами гроші краще витратити на подальшу реабілітацію дочки», – каже Ірина Шумейко.

Операція, яку Ані провели в Інституті серця в Києві, пройшла успішно. За словами мами дівчинки, вже наступного дня після операції дитину виписали з лікарні. «Уже в серпні дочка знову зможе повернутися до танців. Я дуже вдячна Гумштабу за те, що «полагодили» сердечко дочки, адже вона тепер одужує буквально на очах», – ділиться Ірина Шумейко.

У межах проектів «Реабілітація поранених дітей», «Здорове серце» й «Ліки дітям» Гумштаб допоміг не одній тисячі дітей. «Штаб Ріната Ахметова співпрацює з провідними лікарями України, які допомагають рятувати життя поранених і тяжкохворих дітей Донбасу. Всі вони – справжні професіонали свого діла й так само, як і ми в Штабі, вкладають душу в порятунок кожної дитини. За весь час роботи Штабу допомогу на лікування та реабілітацію отримали понад 3,5 тисячі дітей», – зазначає координатор Гумштабу Римма Філь.

У межах проекту «Здорове серце» допомогу від Гумштабу Ріната Ахметова можуть отримати діти віком від 0 до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Дізнатися подробиці про проект можна на офіційному сайті Гумштабу akhmetovfoundation.org, а залишити заявку – зателефонувавши на гарячу лінію штабу 0 800 509 001.

Джерело: газета «Сегодня» від 27.06.17