Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб здійснив мрію п'ятирічної Поліни

14.05.2018

Два тижні тому Поліні зі селища Новотроїцьке, що неподалік від Волновахи, виповнилося п'ять років. До дня народження вона загадала заповітну мрію – знову добре чути голоси мами й тата. Поліна дуже комунікабельна дівчинка. У два роки вона вже щодуху розмовляла та знала алфавіт.

Після того, як батьки віддали дівчинку до дитячого садка, в неї почалися проблеми зі здоров'ям, Поліна часто хворіла. Незабаром батьки помітили, що донька стала гірше розмовляти та неправильно вимовляти слова. Вона не відгукувалася, коли до неї зверталися – реагувала тільки на дуже гучні звуки. Батькам доводилося кричати, щоб дитина їх почула. Лікарі поставили діагноз "хронічна туговухість другого ступеня" й порекомендували купити для маленької слухові апарати. Сім'я дівчинки не могла дозволити собі купівлю дорогих імплантів. Тато Поліни працює вчителем у школі. Мама виховує двох дітей – дівчинка має молодшого братика.

Батьки дівчинки були у відчаї. Звернулися по допомогу до Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. А кілька днів тому мрія Поліни здійснилася – у лікарні Маріуполя їй встановили слухові апарати. Дівчинка одразу стала краще розмовляти та бадьоро спілкуватися з батьками.

За час роботи Гуманітарного штабу Ріната Ахметова допомогу в лікуванні отримали понад 11 тисяч осіб. Більш ніж 5 тисяч з них – це діти.