Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний Штаб закупив знеболювальні препарати для онкохворого жителя Краматорська

05.11.2014

Пенсіонеру Валерію Ляшенку — 65. Звернувшись до лікаря з болями в ногах, і не припускав, що хвороба виявиться настільки серйозною. Важка робота загартувала характер. Слюсар заводу, з майже 40-річним стажем, не звик скаржитися на болячки.

Після тривалих обстежень, помилкових діагнозів, лікарі краматорського онкодиспансеру винесли вердикт — рак сигмовидної кишки. Далі — операція, курси променевої та хіміотерапії. Але лікування не принесло позитивного результату — посилилися болі в ногах, з’явилися метастази. Зараз Валерію Дмитровичу потрібно регулярно приймати знеболювальні препарати.

У виснажливій боротьбі з недугою, яка триває 5 років, єдиною опорою й підтримкою стала дружина Антоніна Костянтинівна. Про свого чоловіка вона відгукується з теплотою й повагою: «Він у мене майстер на всі руки. Золоті руки! Кілька років ми жили на Кубі — чоловіка запрошували працювати за контрактом, потім повернулися додому». Разом вони вже 44 роки.

Спілкуючись із цією дивовижною й позитивною жінкою, розумієш, — іноді все, що нам потрібно у важкий момент — не падати духом і далі боротися. Під час бойових дій рідний Краматорськ родина не покидала. Багатогодинні обстріли пересиджували у квартирі. «У бомбосховище не спускалися — чоловік не встає з ліжка. Так і перечікували: він лежить, а я влаштуюся поруч на підлозі, і розмовляємо, згадуємо», — ділиться Антоніна Костянтинівна.

На її плечі лягли всі труднощі з догляду та пошуку коштів на лікування. Зверталася до мінохоронздоров’я, і до всіх небайдужих, стукала в усі двері — відчиняли не скрізь. Під час бойових дій у Краматорську продовжити рецепти й купити ліки було неможливо. Та й сума, для пенсіонерів із загальним прибутком у 2700 грн, непідйомна. В умовах війни вкрай складно вижити на такі гроші. А сім’ї, де є онкохворий, — і поготів. За роки лікування продали машину, цінні речі.

Про Гуманітарний штаб Ріната Ахметова Антоніна Костянтинівна дізналася з газети. Прочитала історію чоловіка, якому допомогли, але контактів Штабу у статті не було. «Через кілька днів ходила до храму. Розповіла священику про свою біду. Він і порадив звернутися до Штабу. І телефон гарячої лини дав. Це була моя остання надія», — каже пенсіонерка.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова закупив для Валерія Ляшенка необхідний знеболювальний препарат «Золдрія». Волонтери доставили посилку в одну з аптек Краматорська.

«Складно висловити, наскільки я вдячна Фонду та Рінату Леонідовичу за надану допомогу. Ліків вистачить до кінця року. Болі істотно зменшилися, чоловік почувається краще. Спасибі Вам велике!».