Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб забезпечив лікарні Донецька медикаментами й обладнанням на 4,5 мільйона гривень

31.10.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова на сьогодні забезпечив найбільші медичні установи Донецька найнеобхіднішими медикаментами, витратними матеріалами, медичним обладнанням для проведення складних хірургічних операцій, електрогенераторами — на суму приблизно 4,5 мільйона гривень.

Допомогу від Штабу отримали: Донецьке обласне клінічне територіальне медичне об’єднання (лікарня ім. Калініна), Інститут невідкладної й відновної хірургії імені В. К. Гусака, Обласна дитяча клінічна лікарня, Донецька обласна клінічна травматологічна лікарня, Донецький регіональний центр охорони материнства й дитинства, дитячі відділення Донецької міської клінічної лікарні № 3.

У всіх випадках приводом до надання допомоги лікарням було складне становище установ, пов’язане з відсутністю державного фінансування, як на оплату заробітних плат співробітників, так і на централізовану закупівлю необхідних ліків і витратних матеріалів.

Сьогодні Гуманітарний штаб доставив другу партію медикаментів до Донецької обласної дитячої клінічної лікарні. Приблизно 150 пацієнтів цієї установи, що перебувають на стаціонарному лікуванні, зокрема, у відділенні дитячої реанімації, зможуть отримувати необхідне медикаментозне обслуговування упродовж 1–1,5 місяців.