Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб видає допомогу жителям Волноваського району

10.04.2018

За найближчі три дні, з 10 до 12 квітня, мобільні бригади Штабу Ріната Ахметова видадуть гуманітарну допомогу у Волноваському районі. Продуктові набори отримають жителі 14 населених пунктів «сірої зони».

Серед них – сім'я пенсіонерів Василя Яковича та Валентини Іванівни. У Гнутовому вони прожили все своє життя, виростили трьох дітей. Тут сподівалися зустріти спокійну старість.

Біда прийшла в домівку, коли в 2013 році від запалення легенів помер їхній старший син. Молодший – інвалід третьої групи, має проблеми із зором. А тепер через хворобу хребта чоловік майже перестав ходити, і може пересуватися тільки поповзом. Оформити синові інвалідність I групи не можуть, сім'я не має коштів. Головна опора для людей похилого віку – донька, яка живе в сусідньому селищі. А радість і втіха – семеро внучок і два правнуки. Тримати своє господарство для Василя Яковича та Валентини Іванівни занадто витратно, та й здоров'я не дає можливості.

Пенсіонерам з труднощами вдалося відновити будинок після ушкодження осколком від снаряда, який розірвався в сусідському сараї. Звуки обстрілів чутні тут постійно, жити доводиться в тривозі та страху. А вижити сім'ї допомагають продуктові набори, які регулярно привозить Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Лише в квітні в «сірій зоні» буде видано приблизно 20 000 наборів виживання, призначених для найбільш нужденних жителів Донбасу.