Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб видає допомогу жителям Мар'їнського району

13.04.2018

Приблизно тисяча мирних жителів Мар'їнського району сьогодні отримає допомогу Гуманітарного штабу. Серед населених пунктів, куди регулярно привозять продукти бригади мобільного видавання, – селище Славне.

Тут немає жодного вцілілого будинку, селище неодноразово потрапляло під масові обстріли. Територія навколо житлових будинків замінована. Аптека та крамниці не працюють. До початку бойових дій тут проживало 300 осіб, тепер залишилося лише 60 і здебільшого пенсіонери, яким доводиться виживати серед руїн.

Серед них – подружжя Микола Сергійович і Світлана Петрівна. Рідний дім, який вони збудували власноруч і в якому прожили 44 роки, зруйнований під час обстрілу в 2014 році.

«Поставили дах в будинку новий, тільки стали жити по-людськи – і на тобі, воєнні дії. Нікому тепер це не треба, суцільна руїна», – зітхає Микола Сергійович.

Старенькі перебралися на сусідню вулицю. У будинок, де колись жили їхні діти, яким довелося виїхати зі Славного.

«Тут теж було все обвалене, купи цегли лежали. Все відремонтували. У цьому куточку дружина ховалася від вибухів, а я в підвалі сидів», – згадує Микола Сергійович.


Спуститися в укриття Світлані Петрівні не до снаги, вона перенесла інсульт і тепер пересувається з великими труднощами, ноги не слухаються.

Пенсіонери зізнаються, що планів на майбутнє вони вже не будують, живуть надією на зустріч з дітьми та внуками, яких не бачили з початку бойових дій. А вижити допомагає допомога від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Так ми і виживаємо завдяки допомозі Ріната Ахметова, а більше ніхто не дає нам гуманітарки. Спасибі йому велике за те, що нас не забуває», – каже Світлана Петрівна.

Продуктові набори від Гуманітарного штабу регулярно отримують жителі 85 населених пунктів «сірої зони», для безлічі сімей Донбасу ця допомога – єдина можливість уникнути голоду.