Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб відремонтував житло 46 жителям Харцизька

07.11.2014

У вересні-жовтня 2014 року Гуманітарний штаб Ріната Ахметова й Харцизький трубний завод (ХТЗ) надали фінансову допомогу на відновлення будинків і квартир 46 сім’ям співробітників заводу. На виділені кошти відновлено скло, замінено вікна, двері, відремонтовано балкони та фасади будинків.

Під час активних бойових дій м. Харцизьк Донецької області неодноразово зазнавало потужних артобстрілів, унаслідок яких постраждало житло багатьох жителів міста, зокрема, працівників ХТЗ. Дехто залишився без даху над головою.

Олеся Бельмас, дефектоскопіст ОТК ПАТ «ХТЗ»: «Після обстрілу ми зайшли до квартири й оніміли: вибуховою хвилею винесло три вікна й балконний блок. Коли почула, що ХТЗ і Гуманітарний штаб допомагає своїм працівникам у відновленні житла, відразу пішла писати заяву. Хочу подякувати особисто Рінату Леонідовичу й рідному підприємству за підтримку й увагу, що не залишили нас у біді».

Квартира родини фрезерувальника ТЕЗЦ-2 Ганни Лацигіної також сильно постраждала. Жінка каже, що коли почався артобстріл, вони всією родиною були на дачі: «Тільки це і врятувало. Коли повернулися додому, нас чекало видовище не для слабких духом — вибуховою хвилею вибито чотири вікна й балконні двері, вся квартира в будівельному смітті, кухня практично зруйнована».

Зараз у Харцизьку вибухи практично не чути. Для жителів головне — відбудувати свої будинки. У цьому містянам продовжує допомагати Гуманітарний штаб «Допоможемо» Фонду Ріната Ахметова та ПАТ «Харцизький трубний завод». Допомога у відновленні житла — не єдина підтримка. Людям допомагають не тільки фінансами, але і продовольством.