Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова відправив до Донецька автоколону з дитячим харчуванням

11.07.2015

Сьогодні вранці, 11 липня, з Дніпропетровська до Донецька виїхала п’ята в липні автоколона з гуманітарною допомогою від Штабу Ахметова. Машини везуть на не підконтрольні Україні території Донбасу продукти для найменших мешканців — дітей віком від 0 до 2 років.

10 фур доставлять 280 тонн продуктів, з яких буде сформовано 22 400 дитячих наборів. Готові набори будуть розподілені між пунктами видавання допомоги від Штабу Ахметова — у Донецьку та Макіївці.

«Сьогодні з Дніпропетровська висувається четверта цього тижня колона з гуманітарною допомогою для мирних жителів Донбасу. Така інтенсивність дозволяє нам продовжувати роботу над відкриттям пунктів видавання в містах-сателітах Донецька. Зокрема, вчора відкрився новий пункт у Червоногвардійському районі міста Макіївка», — розповів Олександр Вишняков, керівник напряму «Гуманітарна допомога» Штабу Ріната Ахметова.

З урахуванням сьогоднішньої колони, цього тижня Гумштаб доставить на Донбас 1300 тонн продуктів, що дозволить сформувати й видати 90 тисяч дорослих наборів виживання і 28 400 дитячих наборів. Три колони в Маріуполь і Донецьк вже доставлено. Це останнє постачання цього тижня.

До кінця липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас 2 Гуманітарні рейси, які доставлять понад 4900 тонн продуктів. Це дозволить сформувати 450 тисяч наборів виживання для дорослих і 39 тисяч дитячих наборів для мирних жителів у зоні АТО, людей, що залишилися на лінії зіткнення, а також для переселенців, які перебувають у містах Донецької та Луганської областей на підконтрольній українській владі території.