Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова рятує серця дітей

06.07.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати дітям із хворим серцем. У межах реалізації проекту «Здорове серце» вже прооперовано 13 дітей із вадою серця. Всі операції проводяться безполосним ендоваскулярним методом, що дає змогу дитині не тільки вирішити «сердечну» проблему й позбутися діагнозу, але і швидко відновитися після хірургічного втручання й почати жити повноцінним життям.

П’ятирічній Ані з Маріуполя лікарі поставили страшний діагноз – відкрита артеріальна протока. Батьки до останнього сподівалися, що отвір сам собою зростеться.

«Хворіли ми дуже часто на бронхіт і пневмонію, – розповідає мама дівчинки Ірина Шумейко. – Минулої осені нам поставили діагноз – відкрита артеріальна протока. Лікарі сказали, що, можливо, вона сама заросте, – потрібно трішечки почекати. Уже у квітні кардіохірурги сказали, що сама протока не заросте, її потрібно закривати».

У сім’ї було складне матеріальне становище, оскільки мамі довелося звільнитися з роботи, щоб доглядати за дитиною. У сім’ї залишився тільки один годувальник – тато дівчинки, тому грошей на дорогу операцію не було. Батьки почали збирати необхідну суму серед родичів і знайомих, а також шукати благодійні організації, які могли б їм допомогти

«Ми звернулися до Штабу Ріната Ахметова, пояснили, що частково можемо зібрати якусь суму. А потім нам зателефонували працівники Гуманітарного штабу й заявили, що нададуть допомогу в повному обсязі. А ті гроші, які ми вже зібрали, можемо витратити на реабілітацію дитини, – згадує мама дівчинки. – Операція тривала 4 години. Через катетер лікарі ввели оклюдер – спеціальний імплантат, який назавжди закриває ваду серця. Після операції єдине обмеження було – не ходити один день. Наступного дня нам уже зняли пов’язку. На третій день нас виписали. У серпні дочка знову зможе повернутися до танців».

Тепер Анюта Шумейко може жити повноцінним життям і не турбуватися про своє серце. У межах проекту «Здорове серце», який є частиною програми Гуманітарного штабу «Адресна допомога», операції на серцях дітей проводяться щадним ендоваскулярним методом і практично не травмують дитину.

«Ми співпрацюємо з провідними лікарями України. Всі вони – справжні професіонали свого діла. За час роботи Гуманітарного штабу допомогу на лікування та реабілітацію отримали понад 3,5 тисячі дітей. За проектом «Здорове серце» надається допомога дітям, які мають ваду серця, віком до 18 років», – коментує Ігор Хаджинов, керівник програми «Адресна допомога».

Майже 50 тисяч осіб отримали адресну допомогу. За проектом «Ліки дітям» видано 2 948 наборів медикаментів. У межах напряму «Індивідуальні звернення» 1 588 людям провели невідкладне лікування та операції, 68 поранених на Донбасі дітей пройшли реабілітацію.

Допомогу від Гуманітарного штабу в межах проекту «Здорове серце» можуть отримати діти віком від 0 до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Дізнатися подробиці про проект можна на офіційному сайті akhmetovfoundation.org, а залишити заявку – зателефонувавши на гарячу лінію штабу 0–800–509–001.