Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова привіз у велике Добропілля 1500 безкоштовних продуктових наборів для переселенців

02.02.2015

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова привіз у велике Добропілля (м. Добропілля, м. Білицьке, м. Білозерське та смт Новодонецьке) чергову партію гуманітарної допомоги для переселенців. 1500 продуктових наборів передадуть людям, які були змушені покинути свої будинки й виїхати із зони бойових дій.

 

Продуктові набори від Штабу Ахметова в цих населених пунктах можуть отримати переселенці, які зареєструвалися в установленому порядку й належать до категорії найбільш соціально незахищених. Пакети з життєво необхідними продуктами призначені для матерів-одиначок, багатодітних сімей, дітей-сиріт, інвалідів, сімей-переселенців із дітьми до 18 років. Для людей, які втекли з-під обстрілу й через обставини не встигли знайти роботу, продукти від штабу сьогодні є єдиним порятунком від голоду.

«Нам дуже важко зараз. Спасибі, що не залишили нас наодинці з проблемами, — розповідає Ольга. — Залишатися в Донецьку було нестерпно. Їхали з маленькою сумкою в невідоме. Такі ініціативи для допомоги біженцям дають нам стимул починати все спочатку, не відчувати себе покинутими».

Гуманітарну допомогу видають у спеціально обладнаних пунктах фахівцями управління праці та соціального захисту міськради. У містах Добропілля й Білозерське допомогу видають у міськраді, у м. Білицьке пункт видавання обладнано в Палаці культури ім. Шевченка шахти «Білицька».

Починаючи із серпня 2014 року, у межах Гуманітарного рейсу Ріната Ахметова на Донбас вже доставили понад 1 500 000 продуктових наборів, із них 11 000 у велике Добропілля, населені пункти Добропільського й Олександрівського районів.

У Гуманітарному штабі працює єдиний багатоканальний телефон 0 800 509 001 та адреса електронної пошти [email protected]. Дзвінки на гарячу лінію безкоштовні.