Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив на Донбас більше мільйона продуктових наборів

14.11.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова доставив 1 027 700 продуктових наборів для жителів Донецької та Луганської областей. З 22 серпня до 12 листопада, за дев’ять Гуманітарних рейсів Ріната Ахметова, допомогу обсягом понад 10 тисяч тонн відправили у 57 міст і районів Донбасу. Організацією та розповсюдженням гуманітарної допомоги займалися кілька тисяч людей — співробітників Фонду Ріната Ахметова, активів Групи СКМ і волонтерів-добровольців.

Наталя Ємченко, Директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ, волонтер Гуманітарного штабу: «Це продуктові набори для 700 тисяч сімей, дехто встиг отримати гуманітарну допомогу двічі. Кожен із цих наборів дозволяє сім’ї протриматися 15–16 днів. Це немало, але однаково недостатньо з огляду на те, скільки людей продовжують перебувати в зоні АТО в умовах справжньої гуманітарної катастрофи. Тому, за рішенням Ріната Ахметова, ми не зупиняємося й далі збільшуємо обсяги та розширюємо географію надання гуманітарної допомоги».

За інформацією Гуманітарного штабу, до кінця року заплановано ще п’ять постачань гуманітарної допомоги на Донбас. Для найбільш незахищених категорій жителів регіону доставлять мільйон продуктових наборів. Згідно з даними Гуманітарної мапи потреб і ситуації, 40% населення Донецької та Луганської областей гостро потребують продуктів харчування.