Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допоміг вилікувати тисячі людей. Як подати заявку на допомогу?

18.07.2017

Понад вісім тисяч мирних жителів Донбасу отримали адресну медичну допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Це дорослі й діти, яким було надано необхідну допомогу.

Семирічний Максим не чув навколишнього світу й не міг розмовляти. Навіть у спецшколі для дітей із вадами слуху Максим сильно відставав від однолітків. Мама дитини запідозрила, що її син не чує, коли йому було два рочки. Але діагноз змогли підтвердити не відразу.

«Ми вдома помічали, що він не відгукується на своє ім’я. У лікарні говорили – не звертайте уваги, переросте. У садку вихователі почали скаржитися, що він не відгукується, не говорить», – розповідає Марія Луніна, мама Максима.

Без сучасного слухового апарату хлопчик міг залишитися інвалідом на все життя. Самотня мама з двома дітьми, яка втекла із зони бойових дій, не мала можливості купити дорогий пристрій для сина. Вона звернулася до Штабу Ріната Ахметова з проханням придбати апарат і отримала необхідну допомогу. Тепер Максим чудово чує.

«Велике спасибі Рінату Ахметову. Я дуже вдячна за те, що він допоміг. Моя дитина тепер чує», – додала Марія Луніна.

«Діяльність штабу сфокусована на наданні допомоги мирним жителям Донбасу й переселенцям. У межах наших проектів ми забезпечуємо медикаментами тяжкохворих дітей («Ліки дітям»), це більш ніж 1200 дівчаток і хлопчиків. Надаємо допомогу в проведенні дитячих ендоваскулярних операцій («Здорове серце»). Завдяки проекту «Реабілітація поранених дітей» 70 дітей відвідали санаторно-оздоровчі заклади та отримали технічні засоби реабілітації», – коментує Ігор Хаджинов, керівник напряму «Адресна допомога»:

Дізнатися докладніше про надану допомогу можна на сайті Штаб Ріната Ахметова, а також за телефоном гарячої лінії 0–800–509–001.