Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає з кардіопрепаратами - 1250 осіб отримали допомогу

04.03.2015

На території Донецької області, яка не підконтрольна Україні, склалася критична ситуація у сфері охорони здоров'я - скоротилися постачання медикаментів до аптечної мережі та лікувальних закладів, повністю відсутнє державне постачання обладнання і витратних матеріалів до лікарень, у деяких містах у медустановах і в аптеках залишився лише обмежений вибір препаратів. Водночас не кожен може дозволити собі купити ліки у зв'язку з відсутністю соціальних виплат і зарплат.

У зв'язку зі сформованою критичною ситуацією Гуманітарний штаб Ріната Ахметова взяв на себе витрати із забезпечення інсуліном і кардіопрепаратами жителів Донецька і Макіївки Донецької області, які їх потребують. Про це сьогодні на прес-брифінгу в ІА «Українські новини» розповіла координатор штабу Римма Філь.

«На «гарячу »лінію нашого штабу постійно телефонує величезна кількість людей, здебільшого - це люди похилого віку, які просять допомогти їм із кардіопрепаратами. На цей момент до нас звернулися 2228 осіб, допомогу отримали 1250. Штаб забезпечує кардіопрепаратами 50% усіх, хто звертаються по допомогу - це ті люди, які потрапляють під категорії Штабу і хто може надати довідки. Пенсіонери просять препарати для лікування серцево-судинних захворювань і для нормалізації тиску - кардіомагніл, актовегін, аспірин кардіо, лізиноприл, предуктал. Тобто елементарні препарати для зняття артеріального тиску, для купіювання болю у серці. Звичайно ж, людям, які страждають на кардіологічні захворювання, вижити в місцях, де тривають бойові дії, дуже важко. У середньому щомісяця кардіопрепарати від Гумштабу отримують 200-230 жителів Донецька і Макіївки віком понад 60 років і більше», - зазначила Філь.

Критерії для отримання кардіопрепаратів жителями Донецька і Макіївки:

Діти (0-18 років):

Медикаментозне лікування після перенесених критичних кардіозахворювань / операцій 

Дорослі (багатодітні / неповні сім'ї; інваліди 1 і 2 гр., які є пенсіонерами за віком; ветерани ВВВ):

Медикаментозне лікування після перенесених критичних кардіозахворювань/операцій. ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ ІНФАРКТ / ІНСУЛЬТ / ОПЕРАЦІЮ НА СЕРЦІ в період із 1 червня 2014 року до сьогодні;

ПЕРЕДІНСУЛЬТНИЙ І ПЕРЕДІНФАРКТНИЙ СТАН

Нестабільна стенокардія

Поступальна стенокардія напруги

Гіпертонічний криз

Гіпертонічна хвороба 3 ступеня