Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб при Фонді Ріната Ахметова виплатить «підйомні» переселенцям із літніх баз

10.10.2014

У зв’язку зі збільшенням кількості звернень із проханням повернутися на Донбас, Гуманітарний штаб «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова, починаючи від сьогодні, видає сертифікати на допомогу в розмірі 1500 грн тим вимушеним переселенцям, які проживали на базах Гуманітарного штабу і які виїжджають додому або в інші населені пункти.

Після отримання сертифікату людина має звернутися до найближчого відділення банку «ПУМБ», де вона за спрощеною системою, тобто без відкриття рахунку, може отримати гроші в обмін на сертифікат. Гроші будуть видані в касі відділення банку.

Волонтери Штабу вже повідомили людям про «підйомні» та проконсультували щодо оформлення необхідних документів. Сьогодні розпочато видавання сертифікатів згідно зі списками. Кошти не видають тим переселенцям, яким Гуманітарний штаб буде оплачувати проживання на опалюваних базах у зимовий час.

Нагадуємо, що упродовж літніх місяців Гуманітарний штаб «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова розміщував вимушених переселенців із числа евакуйованих Штабом, а також оплатив борги кількох баз відпочинку в Миколаївській і Одеській областях, де вже проживали біженці. Також Гуманітарний штаб узяв на себе відповідальність за розміщення на опалюваних базах відпочинку найбільш незахищених категорій.