Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб передав медикаменти молодому хлопцю-інваліду з Донецька

19.10.2014

Після невдалого стрибка у воду сімнадцятирічний Коля став інвалідом. Гуманітарний штаб допоміг хлопцю придбати медикаменти для продовження лікування.

Один невдалий стрибок у воду повністю змінив долю 17-ти річного Колі з Донецька. У червні минулого року юнак із батьками відпочивав на узбережжі Азовського моря. Стрибнувши з пірсу вниз головою, Коля невдало «увійшов» у воду — внаслідок пошкодження хребта відразу ж відмовили ноги. Стурбовані батьки негайно відвезли сина до травматологічного відділення Маріупольської міської лікарні. Тут хлопцеві поставили невтішний діагноз — компресійний осколковий перелом хребта, лікарі наклали лангет, зробили знеболювальний укол і відправили Колю до Донецька для проведення операції.

У Донецькій обласній клінічній травматологічній лікарні того ж дня хлопцю провели операцію з імплантації пластини у хребет. Три тижні Коля провів у реанімації під апаратом штучної вентиляції легенів — до повного відновлення дихання.

Відтоді минуло більше року. Пересувається хлопець у інвалідному візку, але більшу частину часу проводить вдома. Найбільше в житті Коля мріє ходити: «Нейрохірурги сказали, що невеликий шанс є, і поки залишається хоча б маленька надія, я буду старатися встати на ноги».

Щодня юнак займається на коліно-упорному тренажері, по кілька десятків разів піднімаючись і сідаючи у кріслі. Віддушину своїм фізичним стражданням знаходить у читанні, улюбленій музиці і спілкуванні з друзями.

Нещодавно у хлопця почалося запалення, температура тіла піднімалася до 40 градусів. На дорогі ліки в родині просто не було фінансів: останні виплати з інвалідності Коля отримав ще в серпні, батько втратив постійне місце роботи й перебивається випадковими заробітками. Мама пішла з роботи, щойно сталася трагедія, щоб доглядати за сином.

У важкій ситуації допоміг випадок, мама Колі побачила в сусідки пакет із набором продуктів, на якому був номер «гарячої лінії» Гуманітарного штабу «Допоможемо» при фонді Ріната Ахметова. Дізнавшись про можливість отримати гуманітарну допомогу, жінка з’ясувала, що можна звернутися і з проханням закупити медикаменти. Уже на початку жовтня Гуманітарний штаб передав Колі необхідні препарати.

Коля через травму не зміг захистити практику в ліцеї й отримати спеціальність, але у сформованій ситуації його це турбує найменше. Він вірить, що ще зможе стати електрозварником, як його батько.