Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб оплатив важкодоступні блокатори гормонів росту жінці з Донецька

30.10.2014

Аденома гіпофіза — вкрай рідкісна доброякісна пухлина мозку, причини появи якої онкологам досі невідомі. Вікторії з Донецька такий діагноз поставили у 2002 році в ендокринологічному науковому центрі РАМН у Москві. Але цьому передувало майже 5 років безуспішної діагностики в інших вітчизняних лікарнях і поступове погіршення загального стану здоров’я. В Україні аденома гіпофіза настільки рідкісне захворювання, що Вікторії доводилося щомісяця їздити до Москви для отримання ін’єкції блокаторів гормонів росту.

«Спочатку ми їздили заради уколів, оскільки в Україні потрібних мені препаратів не було, — каже жінка. — Потім тато навчився сам робити уколи, а ліки ми почали замовляти з Німеччини, вони хоч і дорожчі за російські, але ефективніші, достатньо було 4 ін’єкцій на рік».

Вікторія за ці роки здобула дві вищі освіти — вивчилася на економіста і психолога, але за станом здоров’я працювати довго не змогла. До останнього часу жінка проживала й лікувалася в Донецьку, де жила з молодшим братом. Через початок у місті військових дій Вікторії із братом довелося влітку евакуюватися до батьків у Красноармійськ.

Невеликої пенсії мами й тата жінки могло вистачити на один укол дорогого блокатора гормонів. Вікторія зверталася по допомогу в різні благодійні організації та фонди, але реальну допомогу отримала лише від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

«Без лікування на мене б чекав швидкий ріст усіх органів, страшні головні болі, — пояснила Вікторія. — Останнім часом мене ще почали турбувати болі в жовчному міхурі, мені прописали курс лікування, а це ще кілька тисяч гривень, які взяти було ніде».

Завдяки Гуманітарному штабу Вікторія вже отримала таблетки, що перешкоджають утворенню каменів у жовчному міхурі, яких їй вистачить на півроку лікування. Тепер із великим нетерпінням і надією жінка чекає від Штабу доставляння ампул із життєво важливою ін’єкцією.

Вікторія мріє, якщо дозволятиме здоров’я, влаштуватися працювати дитячим психологом, а зараз для неї найважливіше, щоб у країні наступив мир, і була можливість без проблем отримувати необхідне лікування.