Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб оплатив процедуру гемодіалізу для 6 переселенців із зони АТО

24.10.2014

23–24 жовтня Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оплатив і постачив матеріали для проведення процедури гемодіалізу для 6-ти вимушених переселенців із Донбасу, які проходять лікування в Бердянському територіальному медичному об’єднанні (Запорізька область).

До відділення хронічного гемодіалізу територіального центру доставили діалізатори, кровопровідні магістралі, розчини й реагенти та витратні матеріали на загальну суму 115 тисяч гривень. Придбані кошти розраховані на 1 місяць лікування.

Гуманітарний штаб здійснив закупівлю за зверненням від Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації.

«Реагенти для гемодіалізу закуповуються за рахунок державного бюджету адресно для кожного зареєстрованого в регіоні пацієнта, — каже Христина Попова, координатор медичного напряму Гуманітарного штабу. — Оскільки вимушені переселенці не перебувають на обліку в Запорізькій області, то для них витратні матеріали для гемодіалізу не передбачені».

Уже 27 жовтня вимушені переселенці пройдуть першу процедуру на апараті «штучна нирка».

У межах напряму «Адресна допомога» Гуманітарний штаб Ріната Ахметова неодноразово надавав допомогу переселенцям із нирковою недостатністю, які з тієї чи іншої причини не могли продовжити лікування в місцях проживання.