Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб оплатив ліки пенсіонеру з хворобою Паркінсона

23.10.2014

Паркінсонізм — хвороба, яка частіше вражає людей похилого віку, але житель Макіївки Микола Олексійович захворів ще до виходу на пенсію. Зараз чоловік живе з діагнозом «хвороба Паркінсона» і III групою інвалідності. Багато років пенсіонер перебував під наглядом лікаря і приймав препарати, які дозволяли йому трохи рухатися. Кожні два роки він проходив курс лікування та обстеження в Міській лікарні № 5 м. Макіївки й майже всі необхідні ліки отримував від держави безкоштовно.

 

Але вже коли на Донбасі почалися військові дії, Микола Олексійович не зміг далі отримувати медикаменти та лікуватися. Крім цього, його сім’я зіткнулася з фінансовими труднощами. Упродовж трьох місяців чоловік не отримував допомогу з інвалідності, його дружина — спочатку залишилася без пенсії, а потім і втратила роботу.

«Якщо з їжею ми ще якось перебиваємося (є запаси ще з літа), то на ліки грошей просто немає, як, власне, і самих ліків в аптеках, — каже дружина Миколи Олексійовича. — Якщо чоловік не буде приймати медикаменти, то вже незабаром хвороба може перетворити його на «рослину».

Тому на «гарячу лінію» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова сім’я телефонувала з надією на допомогу. Уже через кілька днів після звернення Микола Олексійович отримав посилку з ліками.

«Завдяки відновленню лікування, чоловік почав себе почувати набагато краще, — каже Тетяна Євгенівна. — Зараз він може навіть ненадовго виходити з дому. Величезне спасибі Штабу і його засновнику за надану допомогу».